Super Synbiotics/Professor Bengmark

Professor Bengmark

Professor Bengmark Synbiotika

Stig Bengmark, upphovsman till Synbiotic® Kosttillskott, professor emeritus, och tidigare professor i kirurgi på Lunds universitet, har i mer än 60 år forskat om nutritionens betydelse för hälsa. För drygt 30 år sedan började Stig fördjupa sig i inflammationens och tarmflorans roll vid olika typer av ohälsa.

1999 startade Stig tillsammans med några forskarkollegor ett projekt som kom att bli startskottet till Synbiotic. Eftersom Stig ägnat år åt att forska om kroniska sjukdomar och insett att inflammation var en viktig komponent, var målet för forskarna att hitta en antiinflammatorisk elit av bakterier. Forskar-teamet samlade in och studerade drygt 500 olika mjölksyrabakterier och ägnade speciellt intresse åt att studera bakteriernas förmåga att förstärka varandras egenskaper.

 

Baserat på sina studier valde forskarna ut och tog patent på fyra unika mjölksyrabakterier. Teamet konstaterade tidigt att bakterierna med hjälp av fibrer kunde mångdubbla sig i grovtarmen, och därför kombinerades bakterierna med en ”matsäck” med fyra växtfibrer. Kompositionen döptes till Synbiotic 2000.

 

I mer än 15 år har Stig och hans kollegor gjort ett flertal framgångsrika studier över hela världen på just denna kombination av bakterier och fibrer. Synbiotic® Kosttillskott som säljs på denna sida innehåller samma bakteriekulturer och fibrer som används i forskningen men i två olika varianter – Synbiotic15 och Synbiotic40 Enhanced. Synbiotic15 innehåller 15 miljarder mjölksyrabakterier och 4 gram fibrer per dos och passar för de som vill stärka och bibehålla en god tarmflora. Synbiotic40 Enhanced innehåller 40 miljarder mjölksyrabakterier och 8 gram fibrer per dos, och riktar sig till de som har en kraftig obalans i tarmfloran eller vars kropp är utsatt för påfrestning.

 

Klicka här för att läsa mer om Stig Bengmark!

Nyheter och tips för din tarmflora

Hej

Det ser ut som du är i Sverige

Take me to the river